Aptauja Carnikava-Ādaži

Ādažu novada pašvaldībā ir vērsušās vairākas Saeimas frakcijas ar lūgumu paust viedokli par Ādažu novada robežu atjaunošanu, kādas tās bija līdz 2021. gada 30. jūnijam. Lai noskaidrotu iedzīvotāju viedokli, pēc Ādažu novada domes priekšsēdētājas Karīnas Miķelsones ierosinājuma noskaidrot sabiedrības viedokli, arī dome lēmusi organizēt aptauju.

No 8. aprīļa līdz 8. maijam elektroniski https://lemejs.lv/adazi vai klātienē Ādažu  novada  Valsts  un  pašvaldības  vienotā centra kontaktpunktos Ādažos, Gaujas ielā 33A, un Carnikavā, Stacijas ielā 5, kā arī Kalngalē, brīvā laika pavadīšanas centrā “Kadiķis”, Cīruļu ielā 10, lai savas tiesības balsot varētu īstenot arī iedzīvotāji, kuriem nav autorizācijas iespējas internetā. Klātienē balsot var pašvaldības iestāžu darba laikā:

pirmdienā 8.00 – 18.00;

otrdienā, trešdienā, ceturtdienā 8.00 – 17.00;

piektdienā 8.00 – 14.00;

sestdienā, svētdienā – slēgts.

Lūgums līdzi ņemt personu apliecinošu dokumentu. Aptaujas anketu var iesniegt tikai persona, kas uzrāda personu apliecinošu dokumentu – katram anketas iesniedzējam jāuzrāda pase vai ID karte.

Uzmanību! Iedzīvotāji, kuri nav deklarēti Ādažu novadā, bet viņiem novadā pieder nekustamais īpašums, aptaujā var piedalīties tikai klātienē. Nepieciešamā informācija no kadastru reģistra nav šobrīd savietojama ar elektronisku aptaujas veidlapu. Atvainojamies par sagādātajām neērtībām!

Pēc  aptaujas  norises  dome  izvērtēs  rezultātus  un  sūtīs  tos  Saeimas  frakcijām. Lēmumu par Carnikavas un Ādažu novadu administratīvo teritoriju  atjaunošanu robežās, kādas tās bija līdz 2021. gada 30. jūnijam, var pieņemt tikai Saeima, jo šobrīd nav spēkā esošas juridiskas procedūras novada sadalīšanai.

Ādažu novada pašvaldība ir saņēmusi Latvijas Republikas (LR) Saeimas Zaļo un zemnieku savienības frakcijas vēstuli ar aicinājumu sniegt pašvaldības domes izvērtējumu attiecībā uz normām, kas būtu jāprecizē vai jāpapildina, kā arī citus priekšlikumus Administratīvo teritoriju un apdzīvotu vietu likuma (Likums) pilnveidošanai. Kā arī pašvaldība ir saņēmusi LR Saeimas frakcijas “APVIENOTAIS SARAKSTS – Latvijas Zaļā partija, Latvijas Reģionu Apvienība, Liepājas partija” vēstuli ar aicinājumu pašvaldību deputātiem informēt iedzīvotāju kopienas un konsultatīvās padomes par iespēju sniegt savus viedokļus un ierosinājumus par nepieciešamajiem grozījumiem Likumā. Tāpat arī saņemts domes deputātu I. Krastiņa, A. Deniņas un J. Lejas iesniegums par Carnikavas un Ādažu novadu atjaunošanu iepriekšējās administratīvajās robežās, ievērojot to, ka Saeima tuvākajā laikā uzsāks darbu pie grozījumiem Likumā.